VIDEO: Na severu Čech pomohla Skupina ČEZ rozsvítit vánoční stromy ve 37 obcích
Ilustrační foto: ČEZ
Litoměřice

Severní Čechy - Zcela jiný než v minulých letech je letošní Advent. Co ovšem již třetím rokem zůstalo stejné, je podpora Skupiny ČEZ v rámci rozsvěcení vánočních stromů. Za jejího přispění se tak během první adventní neděle (někde ovšem již v sobotu) rozzářily stromy ve více než 300 městech a obcích po celé České republice. Zahájení adventního času se ovšem muselo obejít bez tradičních stánků s vánoční tematikou, klobásami či svařákem. Za své vzaly i doprovodné sváteční kulturní programy a ohňostroje. Vše se odehrávalo on-line ve stínu koronavirové krize.

Na severu celkem 37 vánočních stromů

Začátek Adventu postihla stejně jako jiné plánované společenské události pandemie koronaviru a s ní spojená restriktivní opatření. Tradiční začátek odpočítávání dnů do příchodu Ježíška tak měl všude pouze on-line podobu. Ke spoluobčanům promlouvali starostové prostřednictvím místního rozhlasu nebo v on-line přenosech na sociálních sítích. O to víc všichni ocenili finanční přispění Skupiny ČEZ, která v této nelehké době pomohla obcím ušetřit nějakou tu korunu v již tak napnutých rozpočtech.

Konkrétně na severu Čech přispěla společnost celkovou sumou 820 000 korun na výzdobu a slavnostní rozsvícení vánočních stromů 30 obcím v Ústeckém a 7 obcím v Libereckém kraji.

https://www.youtube.com/watch?v=WZG8NqkGHRI

„Letošní rok byl pro všechny hodně náročný. Není těžké být dobrým partnerem v dobách klidných, vztahy nejlépe prověří krize a té se nám letos bohužel dostalo vrchovatě. ČEZ prostřednictvím své nadace poskytnul několik desítek milionů na boj s covid-19 velkým městům i maličkým vesničkám. Věříme, že lidé si potřebují po tom vypětí Vánoce alespoň trochu užít, proto jsme rádi opět přispěli i na výzdobu. I zdánlivé maličkosti jsou totiž v této době důležité,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Ústecký kraj - Bečov, Blažim, Brandov, Březno u Chomutova, Děčín, Dolní Podluží, Duchcov, Chabařovice, Chomutov, Jiřetín pod Jedlovou, Kadaň, Klášterec nad Ohří, Kovářská, Krásná Lípa, Ledvice, Lenešice, Málkov, Měděnec, Místo, Most, Perštejn, Postoloprty, Povrly, Spořice, Šluknov, Teplice, Trmice, Vejprty, Výškov.

Liberecký kraj – Hrádek nad Nisou, Kravaře, Víchová, Lomnice nad Popelkou, Tatobity, Sloup v Čechách, Železný Brod.

Adventní kalendář s on-line soutěží

Zatímco děti si čekání na Ježíška krátí vyjídáním čokolád z adventních kalendářů, svým zákazníkům a fanouškům firemního profilu na Facebooku připravila Skupina ČEZ vánoční soutěž. Až do 15. prosince připadá na každý den jedna soutěžní otázka, případně tipovačka či nějaký úkol. Ti, kteří správně odpoví a bude jim přát i štěstí, získají poukaz na vánoční strom v hodnotě 1 000 Kč a vánoční světýlka k tomu. Soutěž, ze které se rozhodně netloustne, najdete na www.facebook.com/SkupinaCEZ.

Ani příznivci charitativní aplikace EPP – Pomáhej pohybem nepřijdou zkrátka, a to díky již šesté série soutěží Adventní kalendář. Mohou vyhrát cenné sportovní suvenýry, které do soutěží věnovali například Jaromír Jágr, Barbora Strýcová, nebo Petra Kvitová, ale také praktické sportovní pomůcky. Zájemci si o ně mohou zasoutěžit až do Štědrého dne na Facebooku EPP.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru