Ve městě proběhla podzimní výsadba cibulovin. Vysazeno bylo 60 tisíc cibulí o 18 odrůdách
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Letošní podzim jsme navázali na úspěšnou výsadbu cibulovin z minulých let. Výsadba probíhala po celém městě dle návrhu městského architekta Tomáše Pilaře ve spolupráci se společností Floravil, s. r. o. Celkem bylo vysazeno přes 60 000 cibulí o 18 odrůdách.

Směsi cibulovin jsou sestaveny tak, aby kvetly několik týdnů a vzájemně se tak prolínaly jednotlivé druhy. Až na jednu výjimku byly cibuloviny sázeny strojově, ručně byly vysázeny u nového přechodu na Osmičku u čerpací stanice. Výsadbu provádí speciální traktor s násypkou, který rozřízne trávník, zvedne ho, rozhodí pod něj sadbu, zase ho položí a zválcuje. Cibuloviny je vhodné vysazovat z kraje podzimu a do vlhčí půdy, aby se dobře zakořenily a na nás potěšily svými květy.

Lokality nových výsadeb: Holoubkov, ulice Wolkerova, Karla Maličkého, Vodní, před MŠ Resslova, nový přechod na Osmičku, Osmička, Tovární, Sady Pionýrů, Žižkova a před mototechnou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru