Podlaha byla pokryta exkrementy: Na Lovosicku zachránili třináct psů z nevhodných podmínek
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Boreč - V polovině října provedla na základě podnětu Krajská veterinární správa kontrolu v místě chovu psů v obci Boreč. V objektu bylo zjištěno celkem 13 zvířat (7 fen a 6 psů). Jednalo se o dvoupodlažní objekt, přičemž psi se nacházeli v obytné části ve druhém podlaží bez možnosti pobytu venku.

Šetřením bylo zjištěno, že jsou podmínky pro chov psů extrémně nevyhovující – podlaha ve všech místnostech pokryta psími exkrementy, kameny, stavební sutí, odpadky a prázdnými psími konzervami. V místnostech byly na různých místech poházené matrace rovněž značně znečištěné.

Začátkem listopadu se na místo chovu dostavili pracovníci OŽP Lovosice, inspektorka KVS, majitelka, zaměstnanci Psího domova Řepnice a Policie ČR. Pracovníci útulku museli během odchytu zvířat vmíchat do psích konzerv tišící prostředky, vzhledem k tomu, že psi byli z pobytu venku velmi neklidní a nebylo jednoduché je pochytat. Všechna zvířata byla odvezena do útulku, kde proběhlo odčervení, čipování a další nezbytné veterinární úkony.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru