V Ústeckém kraji jsou teď v nemocnicích volné stovky lůžek s kyslíkem, desítky s ventilátory
Přístroje na podporu dýchání ve Státní správě hmotných rezerv. Zdroj: SSHR
Litoměřice

Ústecký kraj – Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo aktuální stav kapacit lůžkové péče v nemocnicích v České republice.

Podle dat aktualizovaných k 8. listopadu vyplývá, že je v Ústeckém kraji volných 596 standardních lůžek s kyslíkem z celkového počtu 1370. Jde o 43 procent dostupných kapacit. Z toho jich je nyní pro pacienty pozitivně testované na covid-19 vyčleněno 83 volných.

ARO a jednotky intenzivní péče jsou vytížené více, zůstává 24 procent volných kapacit. Konkrétně jde o 62 neobsazených lůžek z 251. Pro pacienty s koronavirem je nyní na JIP a ARO volných 23 lůžek.

Umělé plicní ventilace jsou dostupné v Ústeckém kraji pro 46 pacientů ze 150 dostupných. Jde o třicet procent volné kapacity.

Ze dvou přístrojů pro mimotělní oběh je nyní jeden volný.

V celém Česku je nyní volných 854 plicních ventilátorů z více než dvou tisícovek dostupných. Na mimotělní oběh je možné připojit ještě 49 lidí. Zdravotnictví u nás disponuje 77 těmito přístroji.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru