Prymula: Opatření začínají fungovat, v nemocnicích budou ale dva těžké týdny
V Ústeckém kraji jsou nyní volné oba přístroje pro mimotělní oběh. Ilustrační foto: Krajská zdravotní
Litoměřice

ČR, Ústecký kraj – Situace v České republice ohledně koronavirové epidemie by se mohla začít zlepšovat. Současná čísla opatrně hodnotí epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula.

„Vypadá to, že opatření zavedená před 14 dny začínají fungovat. Je možný opatrný optimismus z hlediska počtu nakažených. Ale v nemocnicích budou příští dva týdny těžké,“ uvedl epidemiolog Prymula. Vzkázal velké poděkování všem lékařům, sestřičkám a všem zdravotníkům v 1. linii.

Kolik je v Ústeckém kraji volných lůžek?

Podle údajů Ministerstva zdravotnictví v posledních pěti dnech v Česku klesá počet nově prokázaných infekcí, pokud budeme čísla srovnávat s údaji před týdnem.

Ministerstvo rovněž zveřejnilo aktuální statistiky vytížení nemocnic. Podle nich vyplývá, že k 1. listopadu bylo v Ústeckém kraji volných 58 lůžek na jednotkách intenzivní péče (23 procent volné kapacity), 63 lůžek s umělou plicní ventilací (43 procent volné kapacity) a dvě lůžka s mimotělním oběhem (100 procent volné kapacity). Lůžek s kyslíkem bylo ke včerejšku volných 591 (47 procent volné kapacity). Ve srovnání se situací před třemi dny volných kapacit mírně ubylo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru