Nové ohnisko nákazy: Onemocněli zaměstnanci Lidlu po firemní oslavě. Nejezděte do Prahy, zní z Podbořan
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Ke středeční 18. hodině bylo v Ústeckém kraji pozitivně testováno na nový koronavirus 4 319 osob (kumulativně od začátku testování), z toho 2087 osob je již uzdraveno a 32 osob zemřelo.

Za posledních 24 hodin bylo v Ústeckém kraji hlášeno 329 nových případů onemocnění covid-19. Nové případy hlásí Děčínsko (37), Chomutovsko (58), Litoměřicko (69), Lounsko (29), Mostecko (33), Teplicko (31) a Ústecko (72).

V poslední době přibývají případy výskytu onemocnění covid-19 ve zdravotnických zařízeních, jsou hlášené případy diagnostikovaných onemocnění u zdravotníků. Stále jsou hlášené nové případy onemocnění ze školských zařízení na území celého kraje, většinou se jedná o jednotlivé případy onemocnění žáků nebo pedagogů základních i mateřských škol.

V Ústí nad Labem je aktuálně řešen výskyt onemocnění v azylovém domě Samaritán oblastní charity Ústí nad Labem. V okrese Litoměřice je řešen výskyt onemocnění u hokejistů z HC Litoměřice, je řešená řada případů onemocnění v mateřských i základních školách v celém okrese (žáci i pedagogové), výskyt onemocnění v Lidlu Lovosice po firemní oslavě, a stále je zde evidovaná řada případů osob pracujících v Praze a jejich rodinných příslušníků.

V okrese Louny pokračuje výskyt onemocnění u pacientů a zaměstnanců v Psychiatrické léčebně Petrohrad, pokračuje i výskyt onemocnění v Nemocnici Louny na oddělení lůžek následné péče.

"Někteří občané sledují výskyt covidu na území Podbořanska z celostátní evidence. Například v úterý zde bylo evidováno 30 lidí s covidem. I při tomto počtu patří Podbořansko stále mezi místa s nejnižším výskytem choroby na počet obyvatel. Z uvedených 30 pacientů se v drtivé většině jedná o zaměstnance a pacienty jednoho uzavřeného zdravotnického zařízení na Podbořansku. Stále platí 4R - hygiena rukou, roušky, rozestupy a zdravý rozum. Nejezděte do Prahy a jiných velkých měst pokud nemusíte," vyzývá občany tajemník městského úřadu v Podbořanech Martin Gutzer.

V okrese Děčín je hlášen výskyt onemocnění v Nemocnici Varnsdorf a nově i v Lužické nemocnici v Rumburku. V okrese Most pokračují karanténní opatření u členů hokejového klubu HC Mostečtí lvi (A-tým). V okrese Chomutov je aktuálně řešen výskyt covid-19 v několika týmech hokejového klubu Piráti Chomutov (žáci, dorost, junioři, dospělí).
 
Pokračuje výskyt onemocnění covid-19 u několika členů basketbalového klubu SLUNETA v Ústí nad Labem. Okres Teplice hlásí výskyt z firmy Czech Pack Group s.r.o. Krupka a z fotbalového klubu U 16 FK Teplice.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru