Kalich prochází rekonstrukcí, od pondělí se až do odvolání uzavře
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Nejnavštěvovanější památka v Litoměřicích, vyhlídková věž Kalich, se od pondělí 12. října až do odvolání uzavírá návštěvníkům. Důvodem je její rekonstrukce, na které se intenzivně pracuje. Dochází zde k výměně částí konstrukce a zateplení stropu Kalichu. Završením revitalizace vyhlídkové věže bude výměna střešní krytiny.

Opravu krovů Kalichu zajišťuje Tesařství Čenda z Litoměřic pod vedením majitele firmy Zdeňka Oravce. Provádí jej technologicky ojedinělou metodou. Dřevo na opravu bylo v loňském roce svázáno do vorů a máčeno 2,5 měsíce v Labi pod jezem v Českých Kopistech, následně se máčelo v zahořanském rybníku. Samotné opracování dřeva probíhalo zhruba měsíc před zraky veřejnosti na Mírovém náměstí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru