Vojtěch: Epidemie je potlačena! Bojujeme s lokálními ohnisky koronaviru
Testování horníků na Karvinsku. Foto: Armáda ČR
Litoměřice

ČR – V Česku se snižuje počet hospitalizovaných osob s koronavirem, uzdravují se další a další lidé. Výjimkou nejsou dny, kdy Ministerstvo zdravotnictví nehlásí žádné úmrtí v souvislosti s covid-19. Podle ministra zdravotnictví epidemie v Česku skončila.

„Data ke covid hovoří jasně. Epidemie je celorepublikově potlačena a vyskytuje se už jen v několika lokálních ohniscích,“ uvedl Adam Vojtěch, šéf zdravotnického resortu. V České republice aktuálně nemoc prodělává 2390 osob. Od začátku epidemie testy odhalily covid-19 u 9886 lidí, uzdravilo se 7167 osob a 329 nemocných v souvislosti s infekcí zemřelo.

V Ústeckém kraji se již šestý den za sebou neprokázal ani jeden případ nákazy, říkají data Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje ke čtvrteční 17. hodině.

1206epidemie

„Máme systém včasného varování a hlídáme, aby se nákaza opět nerozjela. Hygienici a armádní testovací týmy odvádí skvělou práci. Pomáhá jim chytrá karanténa,“ dodal Vojtěch.

Jedním z lokálních epicenter nákazy je momentálně Důl Darkov na Karvinsku. Situace je tam proti zbytku republiky ale téměř nesrovnatelná. Proti stovkám nakažených horníků jsou jiná lokální ohniska o počtu maximálně několika lidí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru