DOČESNÁ 2020: Těšili jste se na oblíbenou slavnost chmele? Pořadatelé mají špatnou zprávu
Foto: Archiv e-lounsko.cz
Litoměřice

Žatec - Město Žatec a hlavní pořadatel Městské divadlo Žatec se rozhodli tradiční slavnost letos nepořádat po výroku ministra zdravotnictví, který konání velkých letních akcí vyloučil.

Slavnosti chmele jsou velkou masovou akcí, které budou povolené až mezi posledními, za delší dobu. Dočesná je největší slavností chmele, která vyžaduje obrovskou časovou a materiální přípravu, ale teď je situace velmi nejistá.

Žatecká radnice se proto rozhodla přípravy Dočesné zastavit. „Z diskuze rady města vyplynulo, že Dočesná je za těchto podmínek nereálná, letos se konat nebude,“ potvrdil místostarosta Jaroslav Špička.

"Nerozhodovalo se nám snadno, ale vlastně to v současné situaci o rozhodování ani moc nebylo. Děkujeme všem, kdo jste si zapsali návštěvu do diářů, rezervovali si volno a těšili se. Vážíme si toho, jaké máme fanoušky a věříme, že pochopíte, že v této situaci není možné zajistit bezpečnost, zdraví a adekvátní hygienické podmínky návštěvníků a obyvatel města na takto rozsáhlé a otevřené akci. Děkujeme za podporu, pochopení a budeme se na Vás těšit za rok a kousek 3. a 4. září 2021," uvedl Martin Veselý, ředitel Městského divadla Žatec.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru