Řidiči jezdili nepřipoutaní a telefonovali za jízdy, sedm aut bylo v nevyhovujícím technickém stavu
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - Během pondělního dne se také litoměřičtí policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce TISPOL. Dopravní policisté kontrolovali, zda řidiči dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa a více se zaměřili na užití bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

Během akce policisté zastavili 30 vozidel a zaevidovali 23 přestupků. Celkem byly přestupcům uděleny blokové pokuty ve výši 6 700 korun.

1203dba2

Nejčastějším prohřeškem bylo nevyužití bezpečnostních pásů za jízdy ve 12 případech, sedm vozidel se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu a čtyři řidiči se plně nevěnovali řízení a během jízdy telefonovali. Závažnějším jednáním jednoho řidiče se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

1203dba3

"Pozitivním zjištěním je skutečnost, že požití alkoholických nápojů nebylo zjištěno u žádného z kontrolovaných řidičů. Policisté budou v podobných akcích pokračovat i v příštích dnech," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

1203dba4

4x foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru