Roudnice rozšiřuje počet sběrných nádob na kovový odpad
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Třídění kovového odpadu se v Roudnici nad Labem osvědčilo. Město proto přidalo na pět vybraných míst nové sběrné nádoby. První nádoby na kovový odpad se ve městě objevily v lednu r. 2016. Za loňský rok pak obyvatelé vytřídili 1,039 tun kovového odpadu.

Občané dosud mohli kovový odpad odevzdávat do čtyřech nádob. K těm nyní přibylo dalších pět zcela nových stanovišť. Nádoby na kovové obaly nyní najdete na těchto místech: Alej 17.listopadu (u čp.2695 a před čp.1740), Budovatelů (naproti průchodu), Bezděkov (u hřiště), Hakenova, Stavbařů, Za viaduktem a v Podluskách (Chvalínská, Židovická a u dětského hřiště).

„Děkujeme občanům, kteří pravidelně třídí, nejen kovový, odpad a věříme, že je umístění nových nádob motivuje i do budoucna. Pokud máte tip na lokalitu, kde nádoba chybí a přesto našla využití, budeme za něj rádi," řekla Milena Nováková z odboru životního prostředí.

Do šedých kontejnerů můžete vhazovat plechovky od nápojů, kovové uzávěry, šroubovací víčka, konzervy či hliníkové obaly. Do kontejnerů však nepatří spreje a deodoranty se zbytky obsahu, plechovky od barev, laků, baterie nebo elektroodpad. Větší kovové kusy, které se do nádob nevejdou přijímají sběrné dvory. Využívejte tedy prosím jejich služeb. Současně žádáme občany, aby nejen do nádob na kovové obaly, ale do všech sběrných nádob, vhazovali odpad jen k tomu určený. Děkujeme za pochopení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru