Dopravní situace na Litoměřicku se stabilizuje. Od pondělí byly doplněny další spoje
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek přijel na pozvání starosty Litoměřic Ladislava Chlupáče na setkání starostů Litoměřicka. Tématem byla především aktuální situace v oblasti dopravní obslužnosti, konkrétně v autobusové dopravě, kterou zde od ledna zajišťuje Dopravní společnost Ústeckého kraje.

Náměstek Komínek informoval o aktuálním stavu. Dopravní společnost převzala oblast Litoměřicka ve velmi špatném personálním stavu, kdy jí chyběla řada řidičů. Proto sáhnul odbor dopravy k dočasné úpravě jízdního řádu, kdy z něj zmizely některé víkendové, ranní a večerní spoje. „Záleží nám na tom, aby se zde situace co nejrychleji zlepšila a jezdily všechny autobusy. Minulý týden se podařilo některé vrátit zpět do jízdního řádu, další posun k lepšímu nastal dnes a snad také od příštího pondělí se cestující dočkají dalších spojů. Vše závisí na tom, jak se Dopravní společnosti podaří sehnat řidiče autobusů, kteří zoufale chybí v celé republice,“ vysvětlil Jaroslav Komínek.

1202autobus2

Starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč pozval na jednání starostů Litoměřicka náměstka pro dopravu Jaroslava Komínka. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

V následné diskuzi se starostové vyjadřovali ke konkrétním spojům a problémům jednotlivých obcí, celkově ale panovala spokojenost, že se situace lepší a zajištění dopravy pro občany je na vyšší úrovni než v loňském roce, kdy zde zajišťovala dopravu společnost TD Bus. Samo město Litoměřice řeší obdobný problém s MHD. I zde TD Bus ukončil předčasně smlouvu a město si muselo v krátkém čase najít nového provozovatele, který se také potýká s nedostatkem řidičů.

1202autobus3

Spolu s náměstkem se zúčastnil vedoucí odboru dopravy Jindřich Franěk, vedoucí oddělení dopravní obslužnosti Jakub Jeřábek a ředitel DSÚK Milan Šlejtr. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Od pondělí 11. února došlo k dalšímu doplnění spojů, které musely být dříve odřeknuty z důvodu nedostatečného personálního zajištění.

Jedná se o spoje:

  • linka 623 - spoje 115, 127, 131 a 132
  • linka 621 - spoje 101, 121, 124 a 126

Jednání o doplnění dalších spojů nadále probíhají. Úplný výčet spojů, které zatím zůstávají v oblasti Litoměřicka odřeknuty, jsou uvedeny v tabulce ZDE, případně v přiložených jízdních řádech. Platné verze jízdních řádů jsou zveřejněny na portálu jízdních řádů DÚK na adrese http://jr.dopravauk.cz a také ve vyhledávači IDOS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru