Prostory bývalé banky rozšíří uměleckou školu. Vzniknou tři nové třídy
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Základní umělecká škola letos získá nové zázemí pro výuku. Přestavbou přízemí bývalého sídla Komerční banky na Jungmannově ulici vzniknou tři nové třídy i potřebné hygienické zázemí.

Vyhotovený projekt řeší přístavbu a stavební úpravy spojené se změnou v užívání bývalých prostor Komerční banky, městského objektu č.p. 1062, v jehož druhém patře již v současnosti probíhá výuka hudebních oborů. Pro ty výtvarné jsou však dosavadní prostory v Libušině ulici již nedostačující.

„O výtvarný obor je stále větší zájem. V současné době máme zapsaných 180 žáků a prostor v Libušině ulici tomu již přestává odpovídat, a to jak kapacitou učeben, tak hygienického zázemí. Od přestavby si slibujeme zejména náhradu současných stísněných prostor pro výuku přípravných oddělení a také dostatečné zázemí pro tvorbu keramiky,“ řekl ředitel roudnické ZUŠ PhDr. Ondřej Šedivý.

Přestavba škole přinese dvě rovnocenné velké světlé třídy a třetí určenou právě keramické tvorbě. Své místo zde najde především pec, která byla dosud provizorně umístěna ve vzdáleném skladu, ale i potřebný výtvarný materiál. Vestibul poslouží jako velká šatna, zádveří pak může poskytnout prostor pro výstavy. Součástí investice jsou i nové toalety pro celou budovu školy tak, aby odpovídaly počtu žáků a splňovaly potřebné hygienické normy.

„Roudnická umělecká škola je nejen místem pro dětské volnočasové aktivity, ale dlouhodobě v našem regionu poskytuje kvalitní základy hudebního i výtvarného vzdělání. Z produkce jejích žáků máme pravidelně radost na našich akcích a někteří z nich dosahují i profesionální úrovně. I proto si zaslouží naši pozornost a věřím, že nové prostory jí umožní další zkvalitnění výuky a rozšíření jejích kapacit,“ řekl místostarosta Mgr. Jiří Řezníček.

V současné chvíli probíhá příprava zadávacího řízení. Odhadovaná výše investice činí 4 mil. Kč. Dokončení plánované pětiměsíční přestavby je odhadováno na polovinu září tohoto roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru