Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Litoměřice - Centrum sociální pomoci Litoměřice, které je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, poskytuje celou řadu sociálních služeb. Patří mezi ně i Sociálně terapeutické dílny Cestou integrace, které od začátku roku 2014 fungují v Pekařské ulici v Litoměřicích.

„U Palačinkárny v Litoměřicích jsme se sešli, abychom si připomněli deset let toho, jak se snažíme naše klienty socializovat. Cílem je, aby nebyli uzavřeni za branami nějakého ústavu, ale měli možnost pracovat, ať už v sociálně terapeutických dílnách či pro veřejnost, třeba v zařízeních jako je zdejší palačinkárna. Takových zařízení máme v Ústeckém kraji více a propagujeme to i naším programem pro vytváření dalších příležitostí pro osoby se zdravotním postižením,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jiří Kulhánek.

Sociálně terapeutické dílny jsou ambulantní služby poskytované osobám se sníženou soběstačností z důvodu zdravotního postižení, které nejsou z tohoto důvodu umístitelné na otevřeném ani chráněném trhu práce. Jejich účelem je dlouhodobá a pravidelná podpora zdokonalování pracovních návyků a dovedností prostřednictvím sociálně pracovní terapie. Objekt v Pekařské ulici v Litoměřicích, ve kterém je sociální služba poskytována, je od června letošního roku ve vlastnictví Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru