Městem se rozezněla státní hymna. Emotivní akce vyvolala celou řadu reakcí
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - V půl deváté večer na Velký pátek rozezněla potemnělé Mírové náměstí státní hymna linoucí se z vyhlídkové věže Kalich v podání litoměřického trumpetisty Pavla Šorka. O patnáct minut později zazněla i před nemocnicí a na závěr před Domovem U trati, který je již řadu dní v karanténě kvůli koronaviru. Město tímto způsobem chtělo poděkovat lidem, kteří v boji s epidemií stojí v první linii.

„Emotivní, milé, krásné. Až mi to vehnalo slzy do očí. Všichni si zaslouží uznání.“ Celou řadu reakcí vyvolala tato událost na Fcb města.

V křesťanském kalendáři je Velký pátek před Velikonocemi připomínkou utrpení a smrti Ježíše Krista. Obyvatelé zemí jako například Itálie, Španělska nebo státu New York zažívají v těchto dnech v souvislosti s epidemií koronaviru utrpení, na které nebyl nikdo připraven.

1404hymnakz2

Zdroj: www.litomerice.cz

„Nám se v České republice daří mnohem lépe. Je tomu tak zásluhou mnoha lidí, kterým je třeba alespoň tímto způsobem poděkovat,“ uvedl v této souvislosti starosta Ladislav Chlupáč. Na mysli přitom měl lékaře, zdravotní sestry, pracovníky sociálních služeb, prodavače, popeláře, uklízeče a další lidi stojící v první linii, včetně desítek dobrovolníků ochotných pomoci druhým.

„Prostřednictvím hymny jsme se společně v duchu spojili a ve svém srdci poděkovali každému z nich. Je třeba se vzájemně povzbudit a věřit, že již brzy bude lépe, že společně epidemii zvládneme,“ komentoval tajemník městského úřadu Milan Čigáš událost, které se účastnili i další členové Integrovaného záchranného systému jako hasiči, policisté, strážníci, zdravotníci a další.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru