Cizinec brutálně znásilnil ženu, lupič s nožem přepadl dívku. Začátek roku je v kraji plný násilí
STRÁŽNÍCI MUŽE PODEZŘELÉHO Z PŘEPADENÍ HERNY NAŠLI V JINÉ MOSTECKÉ HERNĚ. FOTO: MICHAL HRDLIČKA
Litoměřice

Ústecký kraj - Nový rok je teprve na samém začátku a policisté v Ústeckém kraji už hlásí několik závažných trestných činů. V Teplicích cizinec brutálně znásilnil ženu a lupič s nožem přepadl mladistvou dívku. V Mostě má další muž na svědomí přepadení herny.

Závažný zločin se stal v Teplicích v úterý před půl pátou ráno. Cizinec tady brutálně znásilnil ženu. “V Řetenicích se měl s poškozenou domluvit na sexu za úplatu, žádné peníze jí ale nedal a ženu násilím odtáhl ke garážím, kde ji přes její aktivní odpor dost brutálním způsobem znásilnil. Když se pokusila utéct, fyzicky ji napadl a znovu se ji snažil odtáhnout na neosvětlené místo, agresivní pachatel se dal na útěk, až když začala volat o pomoc," uvedl teplický mluvčí policistů Daniel Vítek.

Policisté začali intenzivně propátrávat okolí místa činu a už po hodině a půl po přijetí oznámení zadrželi v nedalekém hotelu podezřelého 31letého muže původem z jedné ze zemí bývalého Sovětského svazu. "Muž, kterému hrozí až deset let za mřížemi, byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu znásilnění, dnes bude soud rozhodovat o jeho umístění do vazby," dodal Daniel Vítek.

Přepadená dívka u náměstí

Další zločin se stal v úterý poblíž teplického náměstí Svobody. Muž s nožem v ruce tady nutil nezletilou dívku k vydání peněženky, neobměkčily ho ani její prosby, aby ji nechal na pokoji. Z batohu, který ve strachu upustila na zem, jí odcizil peněženku a z místa činu utekl.

Policejní hlídky ihned začaly propátrávat okolí a už po necelé hodině se jim podařilo zadržet osobu odpovídající popisu pachatele. Čtyřiadvacetiletý muž, který už má s trestnou činností zkušenosti z minulosti, se policistům k přepadení přiznal. Byl obviněný ze zvlášť závažného zločinu loupeže, zatím je v policejní cele a bude čekat, zda soud vyhoví podnětu na jeho vzetí do vazby.

Lupič zmlátil obsluhu herny

Závažný trestný čin se stal prvního ledna také v Mostě. Obsluhu herny na mostecké hlavní třídě měl napadnout a donutit vydat hotovost muž, kterého o necelé dvě hodiny později vypátrali v jiné herně.

Muž měl v herně, kde byl nejprve jako host, udeřit obsluhu a požadovat peníze, následně odešel. Přivolaní policisté poskytli obsluze první pomoc, skončila na ošetření v nemocnici.

Mostečtí strážníci o incidentu informovali okolní herny. V jedné z nich se muž později také objevil. Městským policistům odmítl viditelně opilý muž prokázat totožnost a na jejich výzvy nereagoval, museli proti němu použít donucovací prostředky. Nalezena u něj byla vyšší finanční částka, orientační dechová zkouška ukázala téměř jeden a půl promile alkoholu v dechu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru