Kriminalisté hledají další oběti podvodníka, který nabízel ve facebookové skupině levné letenky
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Teplice - Z trestného činu zpronevěry byl obviněn 35letý muž, který je podezřelý, že se podvodným jednáním obohatil na úkor jiných lidí o více jak půl milionu korun. Na sociální síti Facebook si založil a od jara do srpna 2018 správcoval skupinu "Cestování, cestovatelská seznamka, informace na cesty", kam se připojovali lidé, kteří mají zájem o cestování.

"Ve skupině jim nabízel získání levnějších letenek převážně na Srí Lanku, dostupných údajně z neveřejných nabídek. Se zájemci se prostřednictvím zpráv, Messengeru, nebo emailu dohodl na konkrétní destinaci, nechal si požadovanou částku zaslat na bankovní účet, slíbené letenky ale lidem, kteří mu zaplatili, neposlal," sdělil mluvčí teplických policistů Daniel Vítek. Policisté zatím znají 13 poškozených, které připravil o 522 tisíc korun, předpokládají ale, že obětí z celé republiky může být daleko více.

"Vyzýváme spoluobčany, kteří byli podobným způsobem podvedeni, aby kontaktovali kriminální policii v Teplicích na tel. č. 974 439 449, nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu, případně na linku 158," dodal Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru