FOTO A VIDEO: Podívejte se, jak probíhají práce na rekonstrukci Kulturního domu Říp
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V září jsme zahájili stavební práce zahrnující kompletní rekonstrukci Kulturního domu Říp. V současné době, v souladu s plánem akce, stále probíhají vyklízecí a bourací práce. Rekonstrukce má být dokončena do konce příštího roku.

Od zahájení rekonstrukce již byla dokončena celá řada bouracích a vyklízecích prací, a to jak přímo v objektu kulturního domu, tak v jeho exteriérech. Realizační firma Chládek & Tintěra, a.s. již dokončila otlučení omítek, vybourání otvorů, demontáž podlahových vrstev a odstranění jeviště i vzduchotechniky. Mimo samotnou budovu pak proběhlo odstranění pařezů, příprava pláně pro konstrukční vrstvy, betonáž základů a patek v prostoru terasy i odstranění střešní konstrukce nad kuželnou.

2911kd2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Při takto rozsáhlé a náročné rekonstrukci samozřejmě nenecháváme nic náhodě. Zástupci města a pověření odborníci pravidelně docházejí na pondělní kontrolní dny, abychom měli jistotu, že vše probíhá, jak má. Jedná se o velmi starý objekt a z toho vychází i složitost probíhajících prací. Realizátor narazil oproti očekávání jen na několik komplikací, časový plán tedy prozatím plní,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

2911kd3

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Díky odstranění stávajících omítek byl zjištěn skutečný stav nosných konstrukcí. Zdivo a pilíře jsou na některých místech poškozené a, dle vyjádření pracovníků odboru místního hospodářství, bude nutné její zpevnění např. žebříkovou výztuží. Po odkrytí konstrukcí podlah a provedení několika sond pak nebyl pod nosnou zdí nalezen základový pas. Proto je také třeba navrhnout nový způsob založení zdi. V místě stávajícího vchodu do kulturního domu bude také nutné odstranit stávající bortící se sklepní klenbu a provést nové zastropení.

2911kd4

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Firma se nyní zaměřuje na práce v exteriéru, aby jich před příchodem mrazivého počasí stihla co možná nejvíce. Rekonstrukce byla zahájena 1. září, její realizace je plánována na 16 měsíců, do konce příštího roku.

Jak rekonstrukce kulturního domu Říp probíhá, se můžete podívat i ve videu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru