Výsledky dopravních akcí: Polovina zastavených řidičů překročila rychlost, jeden řídil přes zákaz
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - V první polovině tohoto týdne proběhly také v litoměřickém okrese dvě dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti.

Během akce policisté zastavili 44 vozidel a zaevidovali 37 přestupků. Celkem byly přestupcům uděleny blokové pokuty ve výši 21 900 korun.

Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 22 řidičů, šest vozidel se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu, dvě osoby nebyly za jízdy připoutány bezpečnostními pásy, dva řidiči nerespektovali dopravní značení a jeden měl pozitivní test na návykovou látku. Telefonování za jízdy bylo zjištěno u jednoho řidiče a v ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

Dále je jeden z kontrolovaných řidičů podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za řízení vozidla přes vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

"Závažnějším jednáním dvou řidičů se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad. V jednom případě pro řízení vozidla pod vlivem návykových látek a v druhém pro nevyhovující technický stav vozidla," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru