Informační a dopravní centrum Podřipska zvítězilo v anketě popularity
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Nově otevřené roudnické Informační a dopravní centrum Podřipska zvítězilo v anketě „Informační centrum roku 2018“. Stalo se tak nejen nejoblíbenějším infocentrem v Ústeckém kraji, ale i celorepublikovým absolutním vítězem.

Ankety, jejímž vyhlašovatelem je Asociace turistických informačních center ČR a provozovatelem vydavatelství KAM po Česku, se mohli hlasující zúčastnit na www.kampocesku.cz od 21. 6. do 31. 8. 2018. Celkem 435 certifikovaným turistickým informačním centrům ve 14 krajích České republiky bylo možné udělit hlasy. Kompletní výsledky ankety jsou dostupné na www.aticcr.cz.

Dne 8. 11. 2018 se bude konat slavnostní vyhlášení výsledků ankety. Stane se tak v rámci galavečera při Členském fóru A.T.I.C. ČR v galerii GASK v Kutné Hoře. Vítězná informační centra z každého kraje se mohou těšit na ocenění. Informační a dopravní centrum Podřipska bude oceněno hned dvakrát – za prvenství celorepublikové jako absolutní vítěz ankety a za prvenství v Ústeckém kraji se ziskem 972 hlasů, což představuje 73,52 % hlasů v našem kraji.

"Oblíbenost nového roudnického infocentra dokládají i počty návštěvníků. Od 1. 5. do 31. 8. 2018 do těchto moderních prostor zavítalo celkem 22499 návštěvníků, z toho 1398 zahraničních turistů. Věřme, že i další ročník ankety bude pro Roudnici nad Labem úspěšný jako ten letošní," sdělila za Informační centrum Podřipska Ivana Racková.

Provoz Informačního a dopravního centra Podřipska, realizovaného dle návrhu městského architekta Jana Drahozala, byl zahájen letos v květnu. Jeho strategicky výhodná poloha ve spodní části Karlova náměstí nabízí možnost širokého spektra služeb nejen pro turisty, kteří jej díky umístění dobře naleznou, ale i pro obyvatele Podřipska.

"Při přípravě nového infocentra nebylo nic ponecháno náhodě a na konečném výsledku je to vidět. Rád bych poděkoval všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli. Oceňuji nejen celkový design infocentra a provedení interiéru, ale především i práci těch, kteří se starají o služby a jeho bezproblémový chod. To vše nám přineslo úspěch v anketě a věřím, že se dočkáme i dalších," řekl starosta Vladimír Urban.

Velmi příjemnou novinku představuje prostor v přední části infocentra, který je určen především pro účely autobusového nádraží a čekárny. Informační centrum slouží také jako pokladna a výchozí místo pro návštěvu roudnických památek – prohlídkového okruhu hrad a zámek či věže Hláska.

Kromě veškerých turistických informací poskytnutých personálem infocentra a tištěných materiálů (informační materiály o Podřipsku, o destinaci České středohoří a o dalších oblastech zahrnutých do regionu Brány do Čech - Ústecký kraj) je klientům umožněn přístup k internetovým službám prostřednictvím turistického informačního portálu www.vyletnarip.cz a velkoplošné dotykové obrazovky. K vidění je i stálá projekce krátkých videí s regionální tématikou a zajímavostmi našeho kraje včetně pozvánek na vybrané akce. V prodejním sortimentu nechybí upomínkové předměty, mapy, turistické vizitky a známky, knihy a další drobné suvenýry. Provozovna infocentra nabízí samozřejmě i předprodej vstupenek a reprografické služby. Zakoupit lze i teplé nápoje a drobné občerstvení. Poskytovány jsou i služby Dopravy Ústeckého kraje - ČSAD Slaný (prodej jízdenek, informace o odjezdech a příjezdech autobusových spojů). Další předností je možnost zakoupení výhodných jízdenek Labe-Elbe a dalších síťových jízdenek. Informační a dopravní centrum Podřipska je veřejným prostorem vhodným i pro setkávání, prezentace a semináře. Prostory je možné pronajmout vždy po zavírací době.

"V nadcházejícím období se bude v zázemí infocentra znovu budovat. Podařilo se získat dotaci z Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech Ministerstva pro místní rozvoj ČR na realizaci investiční akce „Zázemí pro turisty a cykloturisty s přímým napojením na mezinárodní cyklotrasu Labská stezka a horu Říp“. Konkrétně to znamená možnost realizovat další etapu rekonstrukce prostor. Bude rozšířeno zázemí pro turisty a cykloturisty, jehož součástí budou nově toalety, sprchy, úschovna zavazadel a proběhne celková úprava atria. Rekonstrukční práce proběhnou za běžného provozu infocentra do konce letošního roku," dodala Racková.

Zdroj: Říp, o.p.s.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru