Městská policie v Lovosicích získala dotaci na výstroj a zakoupila nový informační systém
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosice - Celkem 93 tisíc korun získala městská police od Ústeckého kraje na pořízení oblečení pro strážníky. Nová výstroj pořízená z „Dotačního programu 2018“ bude celkem stát 104 000,- Kč, podmínkou získání byla 10% účast žadatele.

V letošním roce vypsal Ústecký kraj „Dotační program 2018“ na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS, do kterého se město Lovosice přihlásilo, a v únoru tohoto roku podalo žádost, o neinvestiční dotaci právě na vybavení strážníků Městské policie Lovosice.

„Z dotace bude pořízena výstroj pro 12 strážníků. Zakoupena budou trička, kombinézy, kalhoty, roláky, polokošile anebo také zimní oblečení jako například termo prádlo a bundy. Celkem MP z dotace zakoupí 88 kusů svršků. Nákup výstroje realizuje městská policie každý rok, jsem moc rád, že jsme v letošním roce mohli využít této příležitosti a ušetřit tak část finančních prostředků. Celkově (včetně dotace) bude letos zakoupena výstroj v hodnotě 170 000,- Kč,“ uvedl Milan Dian, starosta města.

Ústecký kraj v tomto programu podpořil celkem 46 žadatelů a rozdělil téměř 13 000 000,- korun.

V letošním roce město Lovosice investovalo také do nového informačního systému pro městskou policii. Aplikace usnadňuje administrativní procesy, zefektivňuje řízení a šetří čas strážníků. Díky novému systému mají dokonalý přehled o všech úkonech a mohou precizně zaznamenávat celý proces vyřízení přestupku, od jeho založení, přes výzvy, upomínky, až po vymáhání blokových pokut.

Systém nově umožňuje mobilní přístup k datům a registrům. Strážníci s ním mohou pracovat přímo v terénu pomocí tabletu a telefonu, který má hlídka u sebe. Bezprostředně z místa zásahu mohou zjišťovat či vkládat potřebné informace, určit polohu události dle GPS nebo ukládat fotodokumentaci. Implementace programu proběhla v červnu tohoto roku a přes prázdniny se s ním strážníci seznamovali. Systém městskou pokladnu stál téměř 97 000,- Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru