Startuje policejní mistrovství speciálních pořádkových jednotek, hostit ho budou Litoměřice a Terezín
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice, Terezín - Ve dnech 5. až 7. září se uskuteční Policejní mistrovství České republiky speciálních pořádkových jednotek s mezinárodní účastí, nad kterým převzal záštitu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček společně se starostou města Litoměřice Ladislavem Chlupáčem. Hostiteli této prestižní soutěže budou města Litoměřice a Terezín.

Základ tohoto mistrovství byl položen v roce 2014 v Ústeckém kraji. Od té doby proběhlo v Praze, Brně, Ostravě a v letošním roce bylo organizací soutěže pověřeno opět Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje. V průběhu let nabyl tento závod na významu, což dokládá zájem zahraničních policejních sborů o účast na tomto výjimečném sportovním podniku.

O vítězství se utká celkem osm družstev. Spolu se čtyřmi českými policejními týmy budou soupeřit kolegové policisté ze Saska, Bavorka, Slovenska a Polska. Osmičlenná družstva musí zvládnout dálkový pochod a zároveň plnit úkoly shodné s činnostmi policistů zařazených ve speciálních pořádkových jednotkách.

Stanoviště některých disciplín jsou umístěna přímo v Litoměřicích a Terezíně, kde bude zvýšený pohyb policistů ve dnech 5. až 6. září, kdy bude probíhat hlavní část soutěže. Výjimkou nebude ani setkání se zahraničními účastníky soutěže.

I vy můžete být součástí závodu, přijďte podpořit jeho účastníky. Start závodu bude v 8:00 hodin na výstavišti Zahrada Čech a dále pak na stanoviště č. 1 workoutové hřiště na Střeleckém ostrově, stanoviště č. 2 vojenský brod přes řeku Labe v ulici Vodní cvičiště v Litoměřicích v době od 9:00 do 13:00 dne 6. září, kde můžete vidět účastníky závodu při plnění vybraných disciplín. Ve stejný den můžete navštívit stanoviště ve městě Terezín Ravelin 18 (místo konání Josefínských slavností) v době od 10:00 do 14:00 hodin.

Součástí doprovodného programu je „Den s Policií České republiky“, který bude zpřístupněn veřejnosti v areálu výstaviště Zahrada Čech od 10:00 do 16:00 hodin dne 6. září.

0509policmistrmp

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru