Grilovací centra v Lovosicích se už po pár týdnech provozu stala terčem vandalů
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Jako většina městského mobiliáře, venkovních prvků a ploch se i grilovací centra ihned po jejich instalaci stala terčem vandalů. Tato smutná skutečnost je bohužel stále se opakující jev, který, jak se zdá, z města jen tak nemizí.

Po pár týdnech provozu již chybí rošt a lopatka na odpad u grilovacího centra na Osmičce před Penny marketem, obojí bylo připoutané na řetěz, a přesto si někdo dal tu práci, aby si krádeží doplnil vlastní zahradní vybavení. Také jeden ze stolů stojící v blízkosti Labe je propálený. Městská policie zde musela dokonce jednou zasahovat, aby nevznikl požár.

„Je to smutné, už mne to ani nepřekvapuje. O vandalizmu a ničení veřejného majetku píšeme na stránkách Lovosického dneška snad každý čtvrt rok. Každou chvíli sčítáme škody po vandalech a opravujeme dětská hřiště. Člověku to téměř bere chuť do práce. Jako by zvelebování města a veřejné služby byly něco nevhodného. S velkou pravděpodobností se tyto řádky ani nedostanou do ruky vandalům, kteří škody ve městě způsobují. Musí je stále dokola číst lidé, kterým to možná jedno není a asi je to pravděpodobně už otravuje. Proto apeluji na všechny, kteří by byli svědky demolování a krádeží městského majetku, prosím volejte městskou policii. Pomůžete tak ochránit majetek města a snad i napravit ty, kteří nechápou, že se některé věci ve slušné společnosti prostě nedělají,“ povzdechl si Vladimír Šuma, místostarosta města.

V ojedinělých případech se také stalo, že lidé na grilování použili latě sloužící jako výdřevy nové výsadby, nebo lámali větve živých stromů. Takovéto chování je také nepřípustné.

V tuto chvíli platí zákaz rozdělávání ohně v grilovacích centrech. Opatření je dočasné a snad již brzy skončí. Současné klimatické podmínky jsou bohužel nepříznivé a neopatrnou manipulací s otevřeným ohněm by mohly vzniknout nenapravitelné škody, zejména v lesoparku Osmička.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru