V Lovosicích spustí na vodu obří chemický tanker. Dokáže nahradit desítky a desítky kamionů
Nový tanker je pro nizozemského zákazníka.
Litoměřice

Lovosice – Poslední červencový den po poledni dojde v loděnici Barkmet v Lhotce nad Labem ke spuštění nové obří lodi.

Tato nová loď je chemický tanker určený pro vnitrozemskou plavbu. Jeho rozměry vskutku impozantní. Na délku má 110 metrů a jeho šířka činí 13,5 metru. To jej určuje jako jednu z největších lodí, které u nás byla kdy postavena. Výška trupu je 5,5 metru.

„Loď byla stavěna pro nizozemského zákazníka a stavěli jsme ji jeden rok,“ sděluje Yuriy Kulchytskyy, obchodní zástupce loděnice. Loď by měla mít posádku čtyř až pěti mužů.

2807tanker2

Můžeme jen doufat, že podobných podívaných bude více a ne jen pro cizinu, ale hlavně pro nás, jelikož i naše silniční doprava by potřebovala ulehčit a ne jen polykat peníze na rekonstrukce poničených přetěžovaných mostů a komunikací, neboť jedna loď nahradí 100 kamionů.

(neu)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru