Kde se můžete koupat a kde je to již zakázané? Na tomto rybníku je masový výskyt sinic!
Jezero Chmelař v Úštěku. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj – Slunce pálí, ochlazení lidé hledají ve vodě. Ne všude je to ale vhodné. Hygienici v Ústeckém kraji dokonce již jeden rybník uzavřeli.

Krajská hygienická služba sleduje kvalitu rekreačních vod na osmnácti místech. Z aktuálních informací, které vydává, vyplývá, že většina vod je zatím vhodná ke koupání. Jsou mezi nimi například mostecké nádrže Benedikt i Matylda, Kamencové jezero, Nechranice, přírodní koupaliště v Prunéřově, Barbora, Milada či Jetřichovice. Bez obav mohou být lidé i ve Šluknovském výběžku.

Nálezy sinic a chlorofylu učinili hygienici v Chabařovicích. Voda tam už neodpovídá hygienickým požadavkům a představuje riziko. Zvažte, jestli nepatříte mezi citlivé jedince. Zvýšený výskyt sinic a chlorofylu je také ve Varvažově.

Zcela nejhorší je situace na Jezeře Chmelař v Úštěku na Litoměřicku. Vodu v tomto rybníce označili dokonce již za nebezpečnou ke koupání a byl vydán zákaz jejího používání ke koupání. Může za to masový výskyt sinic.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru