Česká pošta upozorňuje na podvodníky: Chtějí kontrolovat SIPO, potom nabízejí změnu dodavatelů energií
Ilustrační foto
Litoměřice

ČR - Česká pošta upozorňuje na množící se případy, kdy neznámí pachatelé zneužívají službu SIPO. Ti se vydávají za zaměstnance České pošty a oslovují zejména seniory s tím, že Česká pošta kontroluje oznámení SIPO.

Po vydání těchto podkladů začnou podvodníci nabízet občanům změnu dodavatelů energií. Nejvíce případů se dosud objevilo v Ústeckém a Královehradeckém kraji.

Zaměstnanci České pošty v žádném případě zákazníky služby SIPO osobně neoslovují a žádnou takovouto kontrolu neprovádí. Česká pošta připravuje oznámení Policii ČR, aby prověřila, zda tímto jednáním nedochází k páchání trestné činnosti. Pokud budou občané takto osloveni, nejedná se o pracovníka České pošty, ale o podvodníka, který se za něj pouze vydává. V takovém případě je důležité žádné podklady nevydávat, jednání s ním ukončit a případ ohlásit policii.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru