Centrum Srdíčko má nový zvedací systém, pomáhá dětem i zaměstnancům
Nový zvedací systém pomáhá především jeho uživatelům, ale také zaměstnancům centra. Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Překvapení, radost, smích a emoce dnes zavládly v Centru pro zdravotně postižené děti a mládež Srdíčko, příspěvkové organizaci města. Chvíle dojetí zprostředkoval nový stropní zvedací systém, díky kterému mohou děti i mladiství upoutaní na invalidní vozík vstát a chodit. V manipulaci s uživateli pomáhá také zaměstnancům.

„Je to pro náš denní stacionář velký pokrok a dostáváme se tak na úroveň převyšující jiné denní stacionáře v republice. Systém pomáhá v nácviku chůze uživatelům s omezenou pohyblivostí i v jejich přenosu. Ten byl doposud náročný a museli jej vykonávat dva zaměstnanci. Stropní zvedací systém obslouží zaměstnanec jeden,“ vysvětlila ředitelka SRDÍČKA Ivana Humlová.

Město přispělo na modernizaci zařízení pro uživatele Srdíčka ze svého rozpočtu celkovou částkou 600 tisíc korun. Při předání nechyběl místostarosta Pavel Grund a vedoucí odboru sociálních služeb a zdravotnictví litoměřického městského úřadu Renáta Jurková. „Největší potěšení pro nás je vidět úsměv dětí poznávajících pohyb, který by bez tohoto zařízení nikdy nezažily,“ dodala Renáta Jurková.

„Synovi se to očividně moc líbilo. Pohyb potřebuje. Zkoušeli jsme i chodítko, ale není to totéž. Z nového systému jsme nadšení,“ podělila se o své pocity maminka Jaroslava Růžičková. Její slova potvrdil syn Josef srdečným úsměvem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru