V Roudnici byla zahájena výstavba nové relaxační a klidové zóny. Hotovo má být v listopadu
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V pondělí 28. května byly zahájeny práce na dlouho očekávané výstavbě tzv. Relaxační a klidové zóny v Roudnici nad Labem v blízkosti potoka Čepel na pomezí Hracholusk a Podlusk. První etapa, zpřístupňující lokalitu ze sídliště a vytvářející prostor vhodný pro pěší i cyklisty, bude hotova již na podzim.

V rámci úvodní etapy stavby, zaměřené na zpřístupnění oblasti, dojde k ob­nově stávajícího krytu vozovky v blízkosti ga­ráží a zpevnění cesty kolem přilehlých za­hrádek asfaltem. Přímo v tzv. klidové zóně má pak vzniknout stezka pro pěší a cyklisty, vedená vedle rybníka až k zá­stavbě v Podluskách. Podél stezky budou umístěny odpočívky s lavičkami a cvičeb­ními stroji.

Součástí přístupových cest je také napojení městského sídliště. Vznikne proto, v zimě udržovaná, chodníková plo­cha vedená přes stávající pole z Okružní ulice. Veškeré rekonstruované, či navr­žené zpevněné plochy budou nasvětleny novým veřejným osvětlením. Samozřej­mostí je i výsadba odpovídající zeleně. Vzniknou tak mimo jiné stromořadí kašta­novníků jedlých a ořešáků královských.

„Zahajujeme dlouho připravovanou a očekávanou výstavbu, která nejen obyvatelům Podlusk a Hracholusk, ale celého města přinese nový prostor pro trávení volného času, relaxační i sportovní aktivity. Zvolili jsme záměrně místo, které celá řada z nás již pravidelně navštěvuje a návrh řešení, které nabídne maximální využití této lokality. Věřím, že výsledek první etapy projektu se setká s úspěchem a podaří se navázat i další, která by mohla využít potenciál prostředí v okolí zdejšího rybníka,“ sdělil místostarosta Ing. František Padělek poté, co po oficiálním předání staveniště, společně se zástupci zhotovitele, symbolicky zahájil stavbu poklepáním na základní kámen.

Zakázku o celkové ceně 7 386 153 Kč vč. DPH vysoutěžila firma STRABAG a.s. Předběžný termín ukončení prací je stanoven na 5. listopadu 2018.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru