V Litoměřicích platí nová vyhláška: Vodítko na psa můžete mít nově dlouhé maximálně 1,5 metru
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - K novelizaci vyhlášky upravující pohyb psů ve městě přistoupila litoměřická radnice. Přesně specifikuje místa určená k jejich volnému pohybu. Jednou z důležitých změn je i délka vodítka. Podle nové úpravy smí být dlouhé maximálně 1,5 metru, protože lidé vedoucí psy na teleskopických vodítkách mnohdy omezují v chůzi kolemjdoucí.

Drobných změn doznala i místa určená k volnému pohybu psů. Vyznačena jsou v grafických přílohách zastupiteli včera schválené vyhlášky. Volně smějí pobíhat na šesti místech. Zůstaly zachovány lokality Mostná hora, Střelecký ostrov, lokalita ulice Labská a Lodní náměstí, vyjma dětského pískoviště s herními prvky, a také lokalita směrem na Miřejovice a k dolu Richard. Naopak vypuštěn ze seznamu byl Písečný ostrov. Zde většina travnatých pozemků ve vlastnictví TJ Slavoj není veřejným prostranstvím. Dále tam je areál koupaliště a jediným místem pro volný pohyb psů by tak nelogicky bylo parkoviště před koupalištěm.

Nadále platí zákaz vstupu se psy na dětská hřiště a depozitní místa posypového materiálu. V parku Václava Havla psi nesmí vstupovat pouze na veřejnou zeleň.

Pro Střelecký ostrov, který i stávající vyhláška stanovuje jako lokalitu pro volný pohyb psů, specifikuje vyhláška omezení jejich pohybu při setkání s cyklisty a bruslaři. „Psi zde nikdy nesměli zcela volně pobíhat. Je třeba brát v úvahu i předpisy upravující provoz na pozemních komunikacích, které mají před vyhláškou přednost. Přes ostrov vede cyklostezka, pro kterou platí například i přednost cyklisty před chodcem,“ upozornila v této souvislosti vedoucí kanceláře starosty a tajemníka Martina Skoková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru