Preventivního vyšetření znamének v Litoměřicích využilo 78 lidí
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Město Litoměřice hledá způsoby, jak pečovat o zdraví svých občanů. Jedním ze způsobů je prevence. Ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou město pro obyvatele připravilo preventivní vyšetření pigmentových znamének. Zároveň v rámci aktivit zaměřených na péči o zaměstnance proběhlo včera na Městském úřadě Litoměřice oční tonometrické vyšetření.

Zájemci mohli využít kontrolu pigmentových znamének zdarma včera na Mírovém náměstí. Odborníci jim byli k dispozici od 9 do 12 hodin. Podmínkou vyšetření nebyla nutná registrace u Oborové zdravotní pojišťovny. Zdravotní služby byly připravené pro klienty jakékoli pojišťovny. Příchozí se zaregistrovali do pořadníku s přibližným časem prohlídky, aby nemuseli dlouho čekat.

„Službu jsem ráda využila. Kontrola proběhla rychle a odnáším si dobré zprávy, za které jsem ráda,“ zhodnotila prohlídku Jaroslava Petrusová. Ne každý odcházel se šťastnou zprávou. Několika lidem lékařka doporučila s ohledem na maligní nález následnou péči.

„Je zapotřebí si uvědomit, že se zdraví týká nejen člověka samotného, ale i okolního prostředí, je tedy výslednicí vzájemných vztahů mezi organismem, psychikou a osobností jednotlivce a mezi životním prostředím, které ho obklopuje. Lidé si mohou své zdraví vlastním jednáním nejen posílit, ale i poškodit. O zdraví každého jedince je nezbytné pečovat už od jeho narození, neboť stále platí, že prevence je levnější než léčba,“ apeloval na obyvatele a zaměstnance tajemník MěÚ Litoměřice Milan Čigáš.

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Litoměřice pravidelně zpracovává Analýzu a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatelstva, která je zaměřena na základní demografické údaje poskytující přehled o zdravotním stavu obyvatelstva ve srovnání s ostatními obyvateli regionu. Zároveň město Litoměřice hledá nové způsoby, jimiž by motivovalo obyvatele, aby o své zdraví více pečovali.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru