Litoměřice čekají úpravy městské zeleně, proměnou projde i alej v Sokolovské ulici
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Městská zeleň je pro Litoměřice důležitá a je třeba o ni pečovat. To je jasný postoj města, které si vzalo za cíl péči o své zelené plochy neustále zkvalitňovat. Plánů je hned několik.

„Rádi bychom začali s obnovou zeleně v prostoru Mezibraní a následně v ulici Na Valech, kde zdravotní stav stromů zásah vyžaduje. Naši pozornost si zaslouží i Střelecký ostrov, který je v současné době velice využíván a některé stromy už také zaslouží obměnu,“ upřesnila Lenka Brožová z odboru životního prostředí městského úřadu mající na starost městskou zeleň.

Zásadní změnou projde i velká dominanta, alej v ulici Sokolovská. „Ulici čeká obměna komunikace a chodníků, stromy přijdou na řadu až jako poslední, nicméně je to pro nás velice důležitý úkol,“ nastínila Lenka Brožová a dodala, že podobný scénář z pohledu péče o městskou zeleň čeká ulici Na Kocandě, kde v úseku od kruhového objezdu až k ulici Alšova dožilo celé stromořadí.

„Litoměřice jsou chytrým městem a jako takové vědí, že starat se o městskou zeleň je chytré. Životní prostředí je důležité, stromy přinášejí lidem a městu klidové odpočinkové zóny. Musíme o ně pečovat,“ upozornil tajemník města Milan Čigáš.

Největším, nejsložitějším a časové nejnáročnějším úkolem pak pro město má být úprava zeleně na Mostné hoře. „To je však vize v řádu několika, možná i desítky let,“ uzavřela odbornice pro městskou zeleň v Litoměřicích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru