OBRAZEM: Terezín si připomněl výročí založení pevnostního města
Foto: Terezín - město změny
Litoměřice

Terezín - Tradiční Josefínské slavnosti v Terezíně pořádané u příležitosti výročí založení města a pevnosti Terezín patří mezi největší historické slavnosti situované do doby 18. století v Evropě. Jde o připomínku slavné historie Terezína. Tato akce patří do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje.

I letos tisíce návštěvníků zažily, jak to v Terezínské pevnosti vypadalo. K vidění byly tradiční oslavy založení města Terezín s vojenskou parádou - pochody a přehlídkami, ukázkami výcviku a ukázkovým dobytím střelecké baterie.

I letos tuto velkolepou podívanou pro příznivce historie a staré vojenské techniky pořádalo Sdružení Terezín – město změny. To bylo zřízeno za účelem realizace oprav památek v Terezíně z prostředků IOP, zabývá se zpřístupňováním památek, vzdělávací činnosti, cestovnímu ruchu a pořádání nebo spolupořádání akcí různého charakteru.

Terezín usiluje také o zápis na seznam UNESCO. Patřil by tak k nejvýznamnějším světovým památkám.

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

 

Foto: Terezín - město změny

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru