Národní dny bez úrazu přiblížily dětem práci kriminalistů, zaujal je i výcvik služebního psa
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Integrovaný záchranný systém vážně není nuda. Děti to na vlastní kůži poznaly na výstavišti Zahrada Čech při akci s názvem Národní dny bez úrazu pořádané Zdravým městem Litoměřice.

"Žáci pátých tříd ZŠ si mohli vyzkoušet snímání otisků a poznat, čem spočívá práce kriminalistů. Naučili se umělé dýchání, vyzkoušeli jízdu na invalidním vozíku. Nejvíce je zaujala ukázka práce psovodů vězeňské služby, která předvedla zneškodnění nepřítele i další výcvik služebního psa,“ zhodnotila Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice.

0610deti1

Zdroj: www.litomerice.cz

Cílem události byla prevence rizikového chování. Co to znamenalo v praxi? „Děti si kromě jiného mohly vyzkoušet, jaké to je, pohybovat se na vozovce pod vlivem alkoholu. Pomohly jim v tom tzv. alkoholové brýle, ve kterých zkoušely slalomovou dráhu. Pokořit ji mohly i bez brýlí, a to na koloběžce,“ dodala Irena Vodičková. Akci společně se Zdravým městem Litoměřice organizovala Policie ČR.

0610deti3

Zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru