Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj, Rumburk - Rumburští kriminalisté se zabývají dalším případem internetového podvodu. Podvodníci prostřednictvím reklamy na sociální síti nabízeli výdělek ve formě spolupráce nebo brigády, který spočíval ve zhlížení nebo ,,lajkování“ videí na internetu. Nabídka slibovala výdělek v řádu 200 Kč za zhlédnutí cca 15 videí na internetu.

Koncem září letošního roku tato nabídka zaujala mladou ženu. Na reklamu klikla a následně byla postupně prostřednictvím odkazů převedena do aplikace Telegram. Když ve zmíněné aplikaci využila další nabídky mít vyšší výdělky než za ,,pouhé“ sledování videí, kontaktoval ji ve skupině na Telegramu muž vystupující pod jménem ,,Evžen" a přesvědčil ji k investování prostřednictvím kryptoměn. Z poškozené ženy, pod vidinou naslibovaného zhodnocení úspor prostřednictvím investování do kryptoměn, podvodník postupně vylákal přes 201 tisíc korun. Tyto finanční prostředky žena podle jeho instrukcí zaslala v několika platbách do kryptoměnových směnáren.

"Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod. Pachateli či pachatelům v případě dopadení a prokázání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na 5 let," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru