Foto: Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj, Děčínsko - Mezi priority děčínských kriminalistů patří odhalování drogové trestné činnosti a stejně tak pátrání po osobách, které se jí dopouštějí. Této činnosti věnují dlouhodobě maximální úsilí.

Kriminalisté z linie TOXI začali v lednu letošního roku prověřovat drogovou kauzu související s prodejem pervitinu v Děčíně a okolí. Prověřováním případu se jim podařilo zjistit podezřelého 44letého muže z Děčínska, který měl od května 2023 do ledna letošního roku prodat pervitin nejméně v 50 případech další osobě. Další prověřování kriminalisty přivedlo k podezřelému 60letému muži, který měl 44letému dealerovi vyrobenou drogu dodávat.

Foto: Policie ČR

Postupné rozkrývání spleti několika dalších souvisejících případů přivedlo kriminalisty na stopu dalších tří podezřelých osob, kdy dvě z nich měly pervitin na Děčínsku prodávat a jedna drogu měla vyrábět. Kriminalisté u ní při domovní prohlídce zajistili varnu pervitinu a několik gramů drogy samotné. Mimo jiné kriminalisté prokázali, že 44letý podezřelý muž měl zprostředkovat prodej léčiv na výrobu pervitinu mezi touto ženou podezřelou z výroby drogy a již zmíněným 60letým mužem podezřelým z výroby pervitinu.

Foto: Policie ČR

V souvislosti s vyšetřováním těchto souvisejících případů, kriminalisté v průběhu uplynulých měsíců a týdnů postupně obvinili pětici osob, tři ženy a dva muže, ve věku od 19 do 60 let z trestných činů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný muž (60 let) a obviněná žena (48 let) měli podle kriminalistů pervitin vyrábět a další obvinění, dvě ženy (19 a 23 let) a muž (44 let) měli pervitin v Děčíně a okolí distribuovat.

Foto: Policie ČR

"V průběhu vyšetřování těchto případů kriminalisté postupně zajistili u osob dohromady nejméně 380 gramů pervitinu a 35 gramů extáze. Jeden z obviněných skončil ve vazbě a další čtyři jsou vyšetřováni na svobodě. Obviněným hrozí v případě uznání viny u soudu trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do deseti let," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru