Čištění cyklostezky u Křešic. Foto: Ústecký kraj
Litoměřice

Ústecký kraj - Přestože se velká voda nedotkla území Ústeckého kraje nijak zásadně, zatopená byla značná část Labské stezky, která vede podél koryta Labe. V tuto chvíli už voda nestojí téměř v žádném úseku, místy jsou ještě kaluže a probíhá intenzivní čistění.

V některých místech pomáhají s čištěním cyklostezky hasiči, velká města jako Litoměřice, Ústí nad Labem a Děčín se starají o úseky ve svém vlastnictví, na dalších částech objednal úklid Ústecký kraj ve spolupráci s Krajskou majetkovou a.s. Kromě odstranění bláta a popadaných stromů dojde k důkladné prohlídce a zjištění případných škod, aby bylo možné přistoupit k jejich opravě.

Bláto na úseku Křešice - Třeboutice. Foto: Ústecký kraj

Jedním z nejhorších úseků je Záluží – Dobříň, kde se na cyklostezce vyskytovaly veliké nánosy bláta a místy se nedalo projet. Nový úsek u Nučnic byl také zčásti značně zanesen, tam se o úklid stará zhotovitel stavby, protože ji kraj ještě nepřevzal. V úsek Nučnice – Křešice již o víkendu čistili hasiči, jen kolem přístaviště ještě nelze projet. Problematický je také navazující úsek Křešice – Třeboutice, kde ale už nyní uklízí Krajská majetková. Ve více zanesených úsecích v Litoměřicích zajistí úklid město. U Velkých Žernosek již Krajská majetková úklid provedla, tam je tedy stezka dobře sjízdná, a to až do Ústí nad Labem.

Neprůjezdná část u přístaviště v Nučnicích. Foto: Ústecký kraj

Mezi Ústím nad Labem a Děčínem je větší část trasy s opatrností sjízdná kromě části kolem Boletic, kde je ještě na stezce voda. Na úklid čekají také odpočívky, kde se drží naplavený materiál. V nejbližších dnech projde úklidem a očistou i tato část Labské stezky.

Nový úsek cyklostezky u Nučnic. Foto: Ústecký kraj

Některé úseky nebyly dotčené vůbec nebo jen velmi lehce a jsou dobře průjezdné už nyní. K obdobné kontrole došlo i na cyklostezce Ploučnice, kde ale voda nebyla a pro cyklisty je sjízdná. Probíhá zde jen běžná údržba.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru