Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Hladina Labe v Litoměřicích v tuto chvíli kulminuje. Informovalo o tom město Litoměřice na svém oficiálním webu. Limnigraf na mostě Generála Chábery ukazoval před šestou hodinou ranní 435 centimetrů. Od té doby je stav víceméně neměnný a další nebezpečí již v tuto chvíli nehrozí. Vedení města rozhodlo, že litoměřické vinobraní se v sobotu uskuteční, a to s charitativním podtextem.

Je však zřejmé, že voda se do koryta bude vracet jen pomalu a návrat do normálního stavu potrvá řadu dní. „Uzavřeli jsme parkoviště pod Tyršovým mostem, které je ze dvou třetin zaplaveno. Stejně jako parkoviště před areálem letního koupaliště, v jehož části jsou vodní laguny,“ zaznělo dnes ráno na povodňové komisi města.

Foto: Město Litoměřice

Vedení města po pečlivém zvážení situace rozhodlo, že vinobraní se uskuteční. Obdobný postup zvolili i organizátoři v Mělníku nebo České Třebové. „Počasí zasadilo vinařům ránu hned na jaře, kdy v Čechách pomrzla velká část úrody. Musíme je podpořit a jít dál i přesto, že v některých částech republiky prožívají lidé hrozivé, místy přímo tragické chvíle,“ prezentoval stanovisko vedení radnice starosta Radek Löwy.

Foto: Město Litoměřice

V rámci vinobraní proběhne sbírka organizovaná Charitou ČR ve spolupráci s městem. „Pokladna bude stát až do 20. hodiny na místě, kde v uplynulých ročnících lidé hlasovali v soutěži o nejlepší burčák. Ta se letos neuskuteční,“ informovala ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá. K dispozici má být i QR kód pro lidi, kteří by chtěli do sbírky přispět elektronicky. Pokladnička bude po celou dobu vinobraní pod dohledem, poté rozpečetěna a výtěžek vložen na transparentní účet v bance.

Foto: Město Litoměřice

„Zároveň ve čtvrtek na řádném jednání zastupitelstva navrhneme, aby i město Litoměřice uvolnilo příspěvek do sbírky organizované Charitou ČR,“ uvedl starosta Löwy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru