Foto: město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřicko - Úložiště Richard pod vrcholem Bídnice se již po několikáté na jeden den otevře široké veřejnosti. Zájemci budou mít možnost navštívit podzemní i povrchový areál a získat cenné informace například o radioaktivitě obecně, ukládání radioaktivních odpadů, bezpečnosti úložiště, o zkouškách obalových souborů, či nahlédnout do zajímavé historie tohoto úložiště. Den otevřených dveří se koná v sobotu 14. září od 9 do 16 hodin.

Návštěvníci, kteří mají o prohlídku podzemních prostorů zájem, musí být starší 18 let a předem se registrovat. Počet lidí v podzemí, kde jsou odpady ukládány, je z bezpečnostních důvodů limitován. Návštěva pod povrchem potrvá přibližně 30 minut, a to v přesně stanoveném čase.

Registrace bude spuštěna 2. září v 9 hodin a bude možné ji provést prostřednictvím přiloženého QR kódu.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru