Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Ústecký kraj připravuje další velkou rekonstrukci mostu, tentokrát v Roudnici nad Labem. Představitelé kraje se proto sešli s místními starosty, aby jim představili plánovaný postup prací a dopravní opatření, která si stavba vyžádá.

Po Benešově mostu v Ústí nad Labem se Ústecký kraj pouští do další zásadní rekonstrukce mostního objektu v Roudnici nad Labem. K samotné uzavírce mostu a zahájení prací by mělo dojít v únoru příštího roku a stavba bude probíhat 39 týdnů.

„Za dobrou zprávu pro místní obyvatele považuji, že se podařilo zkrátit rekonstrukci z původně plánovaných dvou stavebních sezón na jednu. Stavba tedy začne v únoru 2025 a ještě v příštím roce se řidiči svezou po nově zrekonstruovaném mostě. Navíc dojde i k jeho rozšíření o 25 cm na každé straně. Je to maximum, jaké nám konstrukce mostu dovolí, ale i tak jde o zlepšení komfortu a bezpečnosti,“ přiblížil radní pro investice a majetek Tomáš Rieger.

Zástupce zhotovitele (firem Metrostav TBR a FIRESTA-Fišer) Pavel Kuděj seznámil starosty s postupem jednotlivých etap a plánovaným harmonogramem akce, která bude Ústecký kraj stát téměř 100 milionů korun. Vedoucí oddělení dopravní obslužnosti krajského úřadu Jakub Jeřábek pak představil připravované objížďky a dopravní opatření. Většina autobusů bude končit ve Vědomicích a most bude možné přejít pěšky. Ústecký kraj také řeší možnost provizorní kyvadlové dopravy po mostě. V tuto chvíli se jedná o technických možnostech v rámci probíhající stavby, a především zajištění bezpečnosti chodců.

V závěru zazněly připomínky a dotazy starostů. Před zahájením prací proběhne ještě další jednání a s dotčenými obcemi se také projednají připravované jízdní řády. O konkrétních opatřeních pak budou v předstihu občané informováni.

„Jsme si vědomi, že takto náročná rekonstrukce a uzavření celého mostu způsobí omezení a vyžádá si od místních trpělivost a toleranci. Je ale dobře, že Ústecký kraj si v tuto chvíli může rekonstrukci dovolit financovat a nedojde tedy k dlouhodobé vynucené uzavírce z bezpečnostních důvodů,“ uzavřel radní pro finance, pověřený řízením oblasti dopravy Jan Růžička.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru