Ilustrační foto
Litoměřice

ČR - V první polovině roku evidují hasiči celkem 81 713 událostí, což je nárůst o 13 % oproti loňsku. Na telefonní centra tísňového volání hasičů bylo přitom směřováno celkem 1 276 293 hovorů a 23 990 příchozích tísňových konverzací!

Průměrně každé 3 minuty vyjela některá z hasičských jednotek ze své stanice a každých 5 minut hasiči zachránili nebo evakuovali jednu osobu.

Více než kdy jindy hasiči kooperují s dalšími složkami IZS, počet spoluprací u zásahu je nejvyšší za 5 let. Více než u poloviny případů s policisty, se záchranáři hasiči spojili síly ve 27 % případů. Při každém třetím výjezdu profesionální hasiči spolupracují s dobrovolnými hasiči.

V které dny bylo nejvíce rušno? Nejvíce mimořádných událostí bývalo během prvního půlroku ve středu (11 055 událostí), nejméně jich hasiči evidují v neděli (9 955).

Z kalendářního hlediska nejčastěji zasahovali u mimořádných událostí v červnu (18 635) a nejméně v únoru (8 762).

Mezi největší řešené události je dopravní nehodu dvou vlaků v Pardubicích, při které byly usmrceny 4 osoby a dalších 19 osob se zranilo. Dalšími velkými událostmi byl požár průmyslové haly ve Frenštátu pod Radhoštěm či mezinárodní pomoc při povodních ve Francii.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru