Foto: město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) spadající pod Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích v těchto dnech pořádá už sedmý preventivně výchovný zážitkový pobyt pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Jak připomněla vedoucí odboru Renáta Jurková, týdenní tábor se podařilo uspořádat za přispění města a dotace ministerstva vnitra.

„Tentokrát se koná v Doubici na rozhraní Lužických hor a Národního parku České Švýcarsko. Účastní se ho dvacet dětí, které pochází ze znevýhodněného prostředí a jsou často ohroženy sociálním vyloučením a sociálně patologickými jevy,“ přiblížila Renáta Jurková.

Vedoucí OSPOD Kamila Vlčková doplnila, že aktivity na táboře jsou zaměřené na osvětu v oblasti zdravovědy, požární prevence, ochrany životního prostředí a nechybí ani zábavný program.

„V rámci ústředního motivu celotáborové hry „Survivor“ děti plní etapové hry a úkoly. Většina těchto dětí by bez přispění města Litoměřice neměla možnost o prázdninách takové aktivity zažít,“ poznamenala Kamila Vlčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru