Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - V dnešním světě plném ach, ech, ich, och, uch, bum, prásk, tralala a dalších silných a vášnivých emocí letošní meteorologické léto může působit poněkud nezajímavě, alespoň soudě podle toho, co předvádí na nejcharismatičtějším místě pro život v České republice, tedy v Ústeckém kraji. Nepředvádí nic. Žádné rekordní chladno, žádné rekordní teplo, žádné rekordní lijáky, žádné rekordní sucho, žádné rekordní projevy rekordní změny klimatu. Všechno špatně. Anebo ne?

Záleží na úhlu pohledu. Všude to není úplně v pořádku. V Kanadě za polárním kruhem, na stanici Bathurst Inlet, teď ve čtvrtek naměřili extrémních 33 °C a například v australském městečku Urandangi, pouhých cca 2 400 km od rovníku (egyptská Hurghada je od rovníku cca 3 000 km a všichni víme, jak to tam vypadá s počasím), teď v pátek naměřili extrémní -1 °C. Někde bojují se záplavami, jinde naopak s vyprahlou půdou. Takže dobrý, je to na prd, konec světa se blíží.

Světa možná, nás rozhodně ne! Počasí má Českou republiku rádo, a proto můžeme být v klidu, přinejmenším v nejbližších dnech:

19. července: Ráno 18 až 14 °C. Po o 25 až 29 °C. Trochu mraky, srážky ne. Nic rekordního.

20. července: Ráno 19 až 15 °C. Po o 25 až 29 °C. Trochu mraky, možná bouřka. Nic rekordního.

21. července: Ráno 19 až 15 °C. Po o 28 až 32 °C. Sem tam mráček, hlavně slunce. Nic rekordního.

22. července: Ráno 19 až 15 °C. Po o 21 až 25 °C. Samej mrak, přeháňka nešokuje. Nic rekordního.

Zdá se, že s rekordností se nesetkáme ani potom:

23. července: Minima kolem 17 až 13 °C, maxima okolo 22 až 26 °C.

24. července: Minima kolem 14 až 10 °C, maxima okolo 18 až 22 °C.

25. července: Minima kolem 15 až 11 °C, maxima okolo 17 až 21 °C.

26. července: Hurá k jezeru Most za fejkovou Eiffelovkou a maximy okolo 18 až 22 °C.

27. července: Minima kolem 12 až 8 °C, maxima okolo 23 až 27 °C.

Co na to říct. Ten, kdo vsadil na globální oteplování a vrazil životní úspory do venkovního koupaliště s vidinou snadného zbohatnutí, musí doufat v lepší (teplejší) zítřky klimatické změny.

Všecko je podvod! Možná bychom měli více octovat. Jo, to je vono. Octujme a bude fajn.

Dobrý, stačí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru