Ilustrační snímek
Litoměřice

Ústecký kraj - Nezaměstnanost v Ústeckém kraji stagnuje na 5,9 %. K 30. červnu letošního roku evidoval Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem celkem 32 870 uchazečů o zaměstnání. Jejich počet byl o 69 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku byl vyšší o 3 407 lidí.

V porovnání s předchozím obdobím minulého roku je nutné konstatovat, že se situace v regionu v oblasti nezaměstnanosti zhoršuje. Navýšil se počet uchazečů o zaměstnání oproti předchozímu roku o 11,5 % a počet volných pracovních míst je téměř stejný. Hlavní příčinou jsou hromadná propouštění firem z energetického průmyslu a navazujících oblastí. 

V průběhu měsíce bylo nově zaevidováno 3 299 uchazečů o zaměstnání. Ve srovnání s předchozím měsícem to bylo o 86 osob méně a v porovnání se stejným obdobím minulého roku o 158 osob více. Z evidence během měsíce odešlo celkem 3 368 uchazečů (ukončená evidence, vyřazení uchazeči).

Podporu v nezaměstnanosti pobíralo 7 434 uchazečů o zaměstnání, tj. 22,6 % všech uchazečů vedených v evidenci.

Podíl nezaměstnaných osob, tj. počet dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku 15-64 let k obyvatelstvu téhož věku k 30. 6. 2024 stále osciluje na 5,9 % za Ústecký kraj. Podíl nezaměstnaných vyšší než republikový průměr (3,6 %) vykázaly všechny okresy Ústeckého kraje. Nejvyšší podíl byl evidován v okrese Most (8,4 %) a nejnižší v okresu Litoměřice (3,7 %). Podíl nezaměstnaných žen zůstává na 6,8 % a podíl nezaměstnaných mužů na 5,0 %.

V Ústeckém kraji bylo k 30. 6. 2024 evidováno celkem 11 322 volných pracovních míst. Jejich počet byl meziměsíčně o 50 nižší a zároveň o 25 vyšší než ve stejném měsíci minulého roku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 2,9 uchazeče o zaměstnání, z toho nejvíce v okrese Děčín (4,8 UoZ) a nejméně v okresu Teplice (1,9 UoZ).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru