Foto: Celní správa ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - Bezmála sto tisíc korun vybrali ústečtí celníci během prvního prázdninového týdne na pokutách od řidičů jedoucích po dálnici D8 bez uhrazeného poplatku.

Začátek letních prázdnin a s ním související turistická či dovolenková sezóna se odrazil i na zvýšeném počtu řidičů jedoucích po dálnici D8. Řada z nich však časový poplatek, tzv. elektronickou dálniční známku opomíjí uhradit.

Během prvního prázdninového týdne (od 1. 7. do 7. 7.) celníci odhalili na dálnici D8 mezi státní hranicí a Prahou 59 porušení, spočívající v absenci uhrazení dálničního poplatku. Za tento přestupek uložili neukázněným řidičům pokuty v úhrnné výši 99 500 korun. Převážně se jednalo o tuzemské řidiče (75%). Průměrná pokuta činila 1 686 korun.

Od začátku roku (první pololetí) ústečtí celníci odhalili na svěřeném úseku dálnice D8 celkem 1 202 řidičů, kteří použili zpoplatněné úseky dálnice, aniž by uhradili časový poplatek. Za tento přestupek jim byly uloženy v příkazním řízení na místě pokuty v celkové výši 1 951 800 korun. Osm případů celníci postoupili do správního řízení. 

Ve srovnání se stejným obdobím roku 2023 došlo k poklesu počtu přistižených hříšníků a úměrně k tomu i částky vybrané na pokutách. Loni ústečtí celníci za stejné období zjistili 1678 porušení a na místě vybrali 2 374 300 korun. Dvanáct případů skončilo ve správním řízení.     

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru