Zdroj: Ústecký kraj
Litoměřice

Ústecký kraj - V Libochovicích na Litoměřicku vzniká ve spolupráci s Filmovou kanceláří Ústeckého kraje pro Českou televizi seriál Petra Zelenky. Většina natáčecích dní se odehraje právě v našem regionu také díky možnosti využít dotačního programu Filmové vouchery.

„Natáčení seriálu Limity, který se k nám přesunul odjinud právě díky možnosti získat dotaci, nám potvrdilo, že dotace na audiovizuální tvorbu jsou cestou správným směrem. Všechny prostředky, které od kraje filmaři dostanou, zde také musí utratit, čímž významně podpoří lokální ekonomiku. Navíc se pak díky vysílání v televizi dostanou krásná a zajímavá místa kraje do povědomí diváků,“ řekl náměstek Jiří Řehák, který má na starost cestovní ruch a Filmovou kancelář.

Která místa poznáte?

„Společně s filmaři jsme zasadili příběh na míru do Ústeckého kraje. V seriálu budou diváci moci rozpoznat např. akademickou půdu Fakulty užitého uměni a designu, ZŠ Palachova v Ústí nad Labem, ale i Děčínsko a místní nemocnici,“ upřesnila Bára Hyšková za Filmovou kancelář Ústeckého kraje.

Vznikající seriál Limity je jedním z mála seriálů, který vypráví o tom, co se děje tady a teď. Aktuální téma je zpracované s nadsázkou, která z příběhu dělá univerzální záležitost. Na jedné straně stojí energetický průmysl, těžaři, budoucí a bývalí majitelé elektráren, na druhé protestující skupinky převážně mladých lidí. Mezi tím žije své životy zbývajících 99 % lidí a také Karel. Osud mu ale umožnil vyjít ze své zóny, ze své ulity, revidovat své názory, pochopit, jak je vše propojené, relativní, ale také zásadní. A možná i změnit své názory a stát se tak trochu jiným člověkem.

„Po dvouleté práci na scénáři Limitů jsem přesvědčený, že v tomto případě máme skvělé téma. Limity jsou dějové velice aktuální, zpracování příběhu je přitom originální a překvapivé a jak se mi teď zdá, zároveň jediné možné,“ uvedl scenárista, režisér a producent Petr Zelenka. Ten do svého nového osmidílného seriálu obsadil Aleše Hámu, Veroniku Khek Kubařovou, Ondřeje Brouska, Pavlu Beretovou, Tatianu Dykovou, Jaroslava Plesla či Maxmiliána Dolanského. 

Česká televize bude seriál Limity natáčet do letošního srpna, ve vysílání se objeví příští rok.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru