Reprofoto video: Policie ČR
Litoměřice

Děčín - V úterý 18. června kolem třetí hodiny ráno spatřila hlídka děčínských policistů osobní auto Volkswagen, se kterým projížděl řidič po ulici Ústecká. Policisté se rozhodli předepsaným způsobem automobil zastavit a provést silniční kontrolu.

Řidič na výzvu k zastavení nejprve sice zastavil, ale jakmile policisté vystoupili ze služebního vozu, sešlápl plyn a začal ujíždět směrem do centra. Policisté ihned sedli do služebního vozidla a začali jej se zapnutými majáky pronásledovat.

Řidič však nedojel daleko. Z Ústecké ulice odbočil do Převozní a poté pokračoval dále po travnaté stezce podél Labe až k náspu v Zimním přístavu. Na konci náspu ale musel zastavit, potom vyběhl z auta a dal se na útěk k řece Labi, do které následně bez váhání skočil a snažil se policistům uplavat. Na opakované výzvy, aby zanechal svého jednání, s výstrahou, že bude použito donucovacích prostředků, nereagoval. Jeden z policistů po několika neuposlechnutých výzvách vystřelil ze služební zbraně varovný výstřel. Až na ten pronásledovaný muž zareagoval a vrátil se na břeh, kde jej policisté zadrželi.

Na výzvu se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní, stejně tak se podrobil orientačnímu testu na drogy. Ten však detekoval látku amfetamin/metamfetamin. Navíc policisté zjistili, že 28letý muž má hned tři platné zákazy řízení, nejdelší z nich až do roku 2026.

Při policejní honičce naštěstí nedošlo k žádnému zranění ani dopravní nehodě. V autě s mužem cestoval jeden spolujezdec, který po útěku řidiče zůstal stát u vozidla, které policisté zajistili. Následně byl také omezen na osobní svobodě, jelikož bylo zjištěno, že je v místním pátrání.

"Zadrženého řidiče policisté umístili do policejní cely. Muži ještě tentýž den sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Následně byl v režimu zrychleného zkráceného přípravného řízení postaven do 48 hodin před soud, který rozhodoval o jeho dalším osudu, stejně jako o osudu zajištěného vozidla," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru