Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Na sklonku roku 2023 byl devětačtyřicetiletý muž z Lovosicka propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody a již v průběhu měsíce dubna a května 2024 se měl dopustit čtyř vloupání do soukromých objektů v litoměřickém okrese a k jednomu vloupání do rodinného domu na Teplicku s celkovou škodou přesahující 300 tisíc korun.

Při vloupání bral vše, co mohl zpeněžit. Především se jednalo o šperky, finanční hotovost, elektroniku, ale nepohrdl ani potravinami. V jednom případě se měl zmocnit také motorového vozidla, kdy klíčky od zapalování našel v domě, kam se vloupal. Odcizené vozidlo měl následně řídit po pozemních komunikacích i přesto, že měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Díky skvělé práci litoměřických policistů a na základě zajištěných a vyhodnocených stop, se podařilo recidivistu vypátrat a zadržet. K činům se doznal a část odcizených věcí se podařilo zajistit.

"Obvinění pro trestné činy krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si převzal v těchto dnech a v případě soudem uznané viny mu hrozí až 5letý trest odnětí svobody. Obviněný je stíhán vazebně," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru