Zeleň u Jiráskových sadů v Litoměřicích už auta ničit nebudou. Foto: město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Výsadba nového pásu zeleně u Jiráskových sadů je v polovině. Na konci minulého roku byl dokončen první úsek od krytého bazénu k centrální školní jídelně, letos proběhne rekonstrukce druhé části od jídelny ke gymnáziu.

Nová úprava zamezí ničení zeleně automobily. Řidiči se v místě se svými vozy otáčeli, a pravidelně ji ničili. Na místě jsou nyní betonové zátarasy a vysazeny trvalky. „Zvažovali jsme i výsadbu stromů, což však nebylo možné kvůli inženýrským sítím. Místo nyní bude více kvetoucí,“ vysvětlila Lenka Brožová z odboru životního prostředí městského úřadu.

Na pravidelnou údržbu Jiráskových sadů je v rozpočtu pro letošní rok vyčleněn milion korun. Veškeré práce by měly probíhat bez omezení vstupu pro návštěvníky parku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru