Foto: město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Také v letošním roce připravuje město Litoměřice investice do budov školských zařízení. Opravy se budou týkat jak základních, tak i mateřských škol.

Na nové sociální zázemí a keramickou dílnu se mohou těšit školáci v druhé budově Základní školy Na Valech v Masarykově ulici. Rekonstrukce toalet tam bude probíhat v období letních prázdnin tak, aby nebyla narušena výuka žáků první a přípravné třídy, které se v objektu mimo jiné nacházejí. A právě díky rekonstrukci sociálního zařízení, jež je pro potřeby školy zbytečně naddimenzované, dojde díky jejich zmenšení k vybudování nové dílny s keramickou pecí. Celkové náklady na tento projekt jsou 2,7 milionu korun.

Změna čeká i venkovní hřiště u Základní školy Boženy Němcové, které je hojně využíváno i litoměřickou veřejností. „Obnova se dotkne například dětského domečku nebo skluzavky. Práce by měly být hotové během letošního roku,“ uvedla vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích Klára Moščicová.

V rámci mateřských škol jsou naplánované práce na rekonstrukci sociálního zařízení v MŠ Eliášova za 150 tisíc korun. Dále se počítá s výměnou elektrorozvodů za 400 tisíc korun v MŠ Stránského či s opravami oplocení areálů v MŠ Baarova a MŠ Alšova za celkem 400 tisíc korun.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru