Archivní foto: Radim Tuček
Litoměřice

Litoměřice - Na Mírovém náměstí by měly být letos v provozu obě kašny, které v loňském roce trápil špatný technický stav. Jakmile počasí dovolí, projdou obě opravami vyčíslenými na zhruba 280 tisíc korun.

V rámci plánované rekonstrukce budou odstraněny stávající olověné vany, jejichž opravy jsou velmi nákladné. Vnitřek kašen bude vyspraven hydroizolační stěrkou, která odpovídá požadavkům památkové péče a také náročným provozním podmínkám. Funkční tedy mají být všechny čtyři kašny, jež jsou ozdobou historického jádra města.

Po loňské opravě je v provozu také kašna vedle úřadu práce i čtvrtá na Kostelním náměstí. „Tam nám však přidělávají vrásky neukáznění občané, kteří si ji pletou s odpadkovým košem. Technické služby musí velmi často čistit filtrační zařízení, které je těmito odpadky zanášeno, a kašna bývá z tohoto důvodu často nefunkční,“ postěžoval si Vladimír Kolbaba, vedoucí oddělení investic odboru územního rozvoje městského úřadu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru